Ahad, November 1

im back!!!

rindunye nak tulis semula blog nie..
disebabkan penggunaan internet di gov sektor.. especially jabatan ku dicatu penggunaan nyer..
maka.. tak dapat lah nak jd org yg paling update..

tp ari nie bleh plak aku menerobos blog aku nie.. yg semakin berhabuk dan usang nie..

hihihi... 1st of all.. nak update pasal diri sendiri dulu..

dulu mase last entry cete pasal tmpt keje baru.. skrg.. dah masuk 4 bulan keje kat sini... so far sooo guuuud.. kwn2 kat sini friendly n sgt baik hati... di kelilingi minah2 dan mat2 jawa..
org2 jawa nie terkenal dgn sopan santun dan peramah.. (ewahhhh... ye ke)

kehidupan as a wife plak.. makin lama makin kenal hati budi insan yang benama suami.. yang membuatkan aku makin jatuh cinta.. sbb dulu tak sempat nak bercinta lama..

hari2 pun kami bergaduh.. mcm tak sah plak... kalau aku senyap je.. pakwe aku nie sibuk carik port yg leh wat aku naik angin.. ade aje yg tak kene.. tapi lepas tu ok balik..

lepas dpt title isteri nie.. aku rase aku dah jd org yg lebih baik (agaknyer lah).. mcm2 dugaan yg aku dah tempuh.. walaupun baru 7 bulan mendirikan rumah yg bertangga nie.. rase nyer.. mesti ade lagi dugaan yg ntah ape2 ntah lagi kan.. mampu ke aku nie.. satu je prinsip aku.. bersabar.. sbb sikap pakwe aku nie die bukan org yg penyabar.. jd aku kene kontra kan hubungan nie..

errrmmmm... still waiting for the miracle from Allah.. saba dan bersabar lagi.. doa banyak2 disamping berusaha..

ape lagi ek... emmm.. rase nyer until now... see u all again...
nie ade photo mase last raye... makin montel kan.. makan sedap jer ari2... lagi2 kalau pakwe yg masak.. makan bertambah2..



(p.s: dah 2 minggu lebih aku tak masak... heheheh)

4 komen:

Ummu Jannah berkata...

kak dila.. huhu.. aku juga punyain belog.. sila singgah dan add di belog mu ya.. ;))..

kisses from lil jannah :*

cik jijah berkata...

kering kontang gue tunggu kamu punye update... akhirnya.. rindu banget sama kamu yeeeeee... muah!!! kirim salam dengan dik wari yeee.. :)

hawaDila berkata...

mmg dah berhabuk dah blog nie... aku pun rindu banget mau baca kesah kakak ku disana.. makin mantap ye cik jijah

mcm mane nak tgk belog ummu jannah nie...

DJ Azura berkata...

lamanya tak menjenggah blog dila nih. saya pun dah lama tak update blog saya...