Khamis, November 12

new passion



helloo... my sis... ingat lagi tak mesin jahit nie... skrg die dah jd milik aku... nie lah hobi tebaru ku... MENJAHIT!!!...

sejak ekonomi gawat nie.. dah tak de baju baru... kalau g kedai kain... tgk kain mesti rambang mata.. kain tak lah mahal sgt... yg rege 20 hengget pun dah cantik... tp bile pikir nak tempah baju sampai upah 25hengget... mmg tak hengat...

jd aku dah sememangnyer rajin bab menjahit nie (hehehehe... naik lif tekan sendiri lah).... sedang usha blog menjahit... buku2 jahitan... dan sibuk amik ukuran baju sendiri tuk dicuba potong...

sebenarnyer menjahit nie tak lah susah sgt... letak kain... tekan pedal mesin... gerak lah roda dan segala bagai... pastu yg penting tumpuan... jgn jait senget benget...

yg susahnye nak potong kain... silap potong tak sedap baju tu nak dipakai... aku nie mcm gifted lah bab menjahit nie (kali ni angkat bakul sendiri lak... hihihi..) tgk baju yg ready made tu je dah leh bayang mcm mane pola jait die...

aku dah cube potong kain yg aku ade tu... tak mahal 4 meter.. 12hengget je... dah cube menjahit... ti tgk ler hasil nyer ye....

3 komen:

Ummu Jannah berkata...

mak ngah, baju ummi dan jannah satu!.. hehehe... nanti ummi anto kain eh..

cik jijah berkata...

macam mana kaka bleh miss entry ko ni.. mesin jahit itu.. rasa syhadu melihatnya... puas jadi mainan akak masa kecik smpi putus2 tali.. hehehehee..

mak long pun nak anto jugak!!! best betul ada adik pandai jahit baju.. upahnya.. adik beradik free kan? hehehee

hawaDila berkata...

free... boleh... ti mak ngah belajo ghajin2 ye.. raye thn dpn leh ler anto siap2... hihihih